“Beden Teşhirinden Medet Ummak”
HM Productions yapımcılığında, çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen Mühr-ü Cin filminin yönetmen koltuğunda Buğra Kekik oturuyor. Senaryosu ve görüntü yönetmenliği de Kekik’e ait olan filmin oyuncu kadrosunda Ecem Yorulmaz, Onat Bulut, Cansu Kahvecioğlu, Burçak Kabadayı, Muhammet Kınık gibi isimler bulunuyor.
Rana, müzikal tiyatro oyunlarında oynayan genç bir kadındır. Bir süredir görüşmüş olduğu Eren’le sevgili oldukları gün, eve geldiğinde bazı doğaüstü durumlarla karşılaşır. Gördüğü şeyler karşısında ev arkadaşı Kübra eve gelene kadar banyoda öylece korku içinde kalmıştır. Sonraki günler sahnede iş hayatına devam ederken, sevgilisi Eren’le görüşmeye devam etmektedir. Çevresi Rana’yı halüsinasyon gördüğüne ikna etse de bir süre sonra çevresindeki arkadaşları da gerçeğin farkına varır. Rana, gördüğü doğaüstü varlığın hem kendisine hem çevresine zarar vermesinden dolayı onunla savaşmayı seçer. Ölümü dâhi göze alan Rana, kendisine musallat olan varlık ile yüzleşir.
Birbirinden kopuk şekilde kurgulanmış, kadın bedeni teşhirli sahnelerden oluşan Mühr-ü Cin’deki oyuncuların performansları gerçekçi olmasa da, birçok amatör filmde karşımıza çıkan performanslar kadar yapay da değil. İzleyiciyi filmden uzaklaştıran asıl sebep ise sahnelerin kesik kesik olması ve farklı karakterlere ait sahnelere bu kesik sahneler üzerinden bağlanması. Sahnelerde hatırlatma amaçlı geriye dönüşlerde (flashback) yine birçok amatör yapımda karşımıza çıkan sahnenin tam versiyonlarının kullanılması sayesinde 65 dakikaya ulaşabilen film maalesef hikâyesiyle de yeni bir şeyler vadetmekten oldukça uzak.
Kadın oyuncuların sürekli mini etek, mini elbise ya da büstiyerli görüntüleriyle izleyiciye tam bir beden teşhiri uygulanmış olması ve kıyafet tercihlerini fazlasıyla vurgulayacak kamera açılarının tercih edilmesi de filmin kötü niyetli olduğunu biz izleyicilere bir kez daha kanıtlıyor.
Sonuç olarak Mühr-ü Cin, zorla uzatılarak 65 dakikaya ulaşabilen, beden teşhirinden medet uman ve hikâyesiyle dâhi yeni bir şey sunmaktan uzak, başarısız yapımlardan biri.
Not : 2 / 10