“(D)oldurmanın Varoluşsal Çabaları…”
Kültür Bakanlığı’nda BMS Film’e kayıtlı olan ancak Box Office’te yapım şirketi Gris Production olarak görünse de filmin jeneriğinde yapım şirketi RGB Film olarak görünen, çekimleri Ağva’da gerçekleştirilen Hawar 2 filminin yönetmen koltuğunda Box Office ve diğer web sitelerindeki bilgilere göre Raziye Sultan; Kültür Bakanlığı’na ait Film Sınıflandırma web sitesinde ise Remziye Kaymak oturuyor. Senaristi de aynı minvalde Kültür Bakanlığı’nda Remziye Kaymak, diğer platformlarda ise Raziye Sultan olarak görülen filmin oyuncu kadrosunda ise Ayşenur Keskin, Engin Kahya, Hüseyin Beken, Halime Tuğba Bayrak, Musa Zur, Gamze Çoban, İsa Zur gibi isimler bulunuyor.
Film, çocuk sahibi olmak isteyen Hakan ve Pelin çiftinin, Pelin’in bunun için bir tılsım yaptırması sonrası başlarından geçenleri konu ediniyor. 27 yaşlarındaki Pelin, 34 yaşındaki bir yazar ile aşk evliliği yapmıştır. Mütevazi bir yaşam sürmektedirler. Hakan’ın hedefi bir oğlunun olması ve refah içinde bir hayat sürebilmektir. Mutluluklarının üzerindeki kara bulut ise Pelin’in çocuk sahibi olamamasıdır. Pelin annesi aracılığı ile Hakan’ın haberi olmadan bir hocaya giderek çocuğunun olması için kendine çok gizli ve tehlikeli bir tılsım yaptırır. Pelin çocuğunun kız olmasını istiyordur. Hakan ise bu sırada arkeolog arkadaşı ile tesadüfen kazıya gitmek zorunda kalır. Hakan’ın kazı sırasında bulduğu bir biblo ile kendilerini inanılmaz bir kâbusun içerisinde bulacaklardır.
Filmin çekim kalitesinin kötü olmasının yanı sıra, sabit plan çekimlerinde dahi görüntülerin net olmaması izleyiciler açısından seyir kalitesini oldukça düşürüyor. Kötü bir senaryo, kötü oyunculuk ve kötü kurgu ile akmadığı için çekiştirilerek 61 dakikaya uzatılan yapımın, yukarıda değinilen ve sinema sitelerinde dağıtılan konusunda yer alan “Pelin annesi aracılığı ile Hakan’ın haberi olmadan bir hocaya giderek çocuğunun olması için kendine çok gizli ve tehlikeli bir tılsım yaptırması”nın filmde hiç bulunmaması, “Hakan ise bu sırada arkeolog arkadaşı ile tesadüfen kazıya gitmek zorunda kalması”nı içeren kısımdaki arkeolog arkadaşın aslında arkeolog değil kaçak kazıcı olması (zira arkeologlar bu şekilde kazı yapmazlar), “Hakan’ın kazı sırasında bulduğu bir biblo olması”nın aslında Hakan karakterinin toprak yüzeyde kazmadan oyuncak bebek bulması gibi olduramamaktan kaynaklanan sorunlara ek olarak, filmi uzatmak adına gerçekten izleyiciyi salonu terk etmeye zorlayan saçma bir doğum sahnesi de cabası.
Fakat bu yapımda, sinema adına yok yok. Doğum sonrası oyuncak olduğu gizlenmeyen bir bebek, eşinin iki adım arkasında güya gizlice telefonla konuşan bir kadın, kadının falına bakarken kahve fincanını düşüren falcının kırdığı fincanın bir sonraki sahnede devamlılık hatasına dönüşen parçası, jenerikte oyuncu isimlerinin arasına parça atılır gibi tam ekran giren “Yönetmen” ibaresi ve bu ibarede unutulmuş olan ‘ö’ harfi… Kısacası filmde yok yok! Hele bir de “Hawar 2’nin birincisi nerede?” diyecek olursanız; o da yok… İşin aslı filmin adında gizli; bu film gerçekten de Türk korku sineması adına atılan adeta bir “imdat” çığlığı…
Sonuç olarak Hawar 2; Türk korku sinemasında bir ilki başararak birinci filmi ortada olmayan serinin (!) ikinci filmi olan, teknik sorunlar ve ötesi nedeniyle film olmaya oldukça uzak kalan; vizyona girmemesi gereken yapımlara bir yenisi olarak ekleniyor.